Friday, April 27, 2012

Гвардиола ја напушта Барселона Тито Виланова негов наследникЗаменик на Пеп Гвардиола на клупата на Барселона ќе биде, на општо
изненадување, Тито Виланова, потврдија од каталонскиот клуб.      
Шок по шок во Каталонија. Откако Гвардиола се опрости од Барселона, каталонскиот
клуб објави уште една шокантна вест.
  Нов тренер на Барселона од наредната сезона ќе биде Тито Виланова, којшто до сега му
беше асистент на Гвардиола.
"Пеп Гвардиола нема да биде тренер на Барселона наредната сезона, а негов
наследник ќе биде Тито Виланова. Клубот му се заблагодарува на Гвардиола за сето
она што му го понуди на овој клуб. Благодарноста ќе биде вечна за најдобриот тренер на
светот" –беше официјалната изјава на каталонскиот клуб.
  Останува да се види како Тито Виланова ќе се снајде во новата улога и каде Гвардиола
ќе ја продолжи својата тренерска кариера.

No comments:

Post a Comment