Friday, April 13, 2012

Алонсо останува реален


Фернандо Алонсо вели дека нема илузии дека Ферари успеа да излезе од кризата од 
кризата со новио болид пред Кинеското ГП. Шпанецот изненадувачки победи на дождод 
во Малезија пред тринеделната пауза во спортот,а од Скудерија најавија серија нови 
делови за трката во Шангај, но тоа не значи дека двоктратнио шампион очекува чудо овој
викенд. Не очекувам изненадувања во трката во споредба со тоа што го видовме во Малезија и Австралија. Вистината е дека поминаа три недели но тоа не беше доволно време да се направи пресврт-ќе имаме неколку подобрувања но ништо толку значајно.Исто така сигурнои другите тимови ќе имаат нови делови. Нема промена на пристапот кон трката и мораме искористиме сите шанси кои ќе ги добиеме овој викенд.Не сакам да кажувам дека ќе завршиме на таа и таа позиција,бидејки не вреди да се троши  време на такви прогнози  изјави Алонсо.

No comments:

Post a Comment