Monday, April 23, 2012

Прочуени реченици за Мајкл Џордан
Ако нечие има е синоним за успех во светот на спортот, тогаш тоа секако е Мајкл
Џордан.      
Голем човек и спортист, вистинска кошаркарска легенда, професор во оваа игра. Ова се
некои од наслушаните реченици за него.
"Дури и кога ќе бидем старец и нема да можем да ја играм оваа игра, јас и понатака ќе ја
сакам кошарката."
"Ги советувам играчите да се опуштат и никогаш да не размислуваат во тоа колкав е
влогот."
  "Размислувајте само за кошарката. Ако почнете да размислувате на тоа кој ќе го освои
шампионатот, ќе го изгубите фокусот кон играта."
"Јас можам да прифатам неуспех, но неможам да прифатам кога некој не се труди.
Препреките немораат секогаш да застануваат."
"Ако наидете на ѕид, немојте да се враќате и да заостанувате. Најдете начин како да го
поминете ѕидот, заобиколете го или едноставно поминете низ него."
"Некои луѓе сакаат нешто да се случи, некои се надеваат на тоа, некои едноставно го
прават тоа."
"Со талентот се добиваат натпревари, а со тимската работа и интелегенција се
освојуваат шампионати."
"Промашив 9000 шутеви во мојата кариера. Изгубив скоро 300 натпревари, имав шут за
победа на 26 натпревари, но промашив."
"Во кариерата се засопнував, се засопнував, се засопнував. Тоа е и причина зошто на
крајот успеав."
"Никогаш не се плашев од неуспех. Секогаш свртете ја негативната ситуација во
позитивна. Моето тело може да поднесе да одам и со помош на штаки, но мојот мозок не
можеше да поднесе за тоа што бев одвоен од паркетот."

No comments:

Post a Comment